torstai 7. toukokuuta 2015

Kosmoskukkia kukkapenkkiin

Pihanlaitto on se ykkösjuttuni tällä hetkellä. (tai no, työssäkäynti se taitaa tällä hetkellä eniten viedä tuntejani viikosta) mutta vapaa-ajan ykkösjuttu on puutarha ja sen suunnittelu. Pitkään mulla oli tätä meidän hehtaarin tonttiamme kohtaan päällimmäisenä tunteena sellainen  epätoivo ja ahdistus, kun vaikka kuinka tekee ja  ahkeroi kaikenlaista, aina on hommia ja keskeneräisiä projekteja ihan loputtomasti.

Kunnes  päätin muuttaa suhtautumistani. Tämä on kesken, tulee olemaan vielä vuosia ja oikeastaan pihan ei koskaan valmis tarvitsekaan olla.  Ikuinen projekti, ja neljän lapsen kanssa se etenee vielä tavallistakin hitaammin, joten keskeneräisyyden sijaan päätin keskittyä kaikkeen siihen, mikä tuo minulle hyvää mieltä.

Niinpä tässä blogissa en tule näyttämään kuvia niistä pihamme kamalimmista rytökasoista tai kesken jääneistä hommista, vaan aion nauttia kaikesta siitä, mitä on jo tehty. Viikonloppuna kylvin kosmoskukkia etupihan penkkiin, aiemmin mulla on ollut vain sitä perinteistä vaaleanpunaista ja vähän valkoistakin, mutta nyt maahan pääsi siemenpussien kuvien perusteella  aivan upeita kirkkaita kosmoksia, toivon todella että menestyvät meillä ja kasvavat yhtä hyvin kuin hennomman väriset lajitoverinsa.

Ei kommentteja: